Go Back Age of Conan Europe Forums > Community Forums > Polskie Forum > Główne Fora > Problemy Techniczne i Rozwiązania
Reload this Page Aoc na win 7
Reply
Old 15th November 2009, 10:40     ketrabmod is offline   #21
ketrabmod
Bear Shaman 

ketrabmod's Avatar

Polish server Two Eagles PvP
Wink

Zainstalowałem Aoc na win 7 64 bit i jest lepiej nie duzo ale na srednich detalach i dx10 mam z 10 Fps wiecej .
Wnioski same sie nazucają !
Reply With Quote
Old 15th November 2009, 13:20     Ninngi is offline   #22
Ninngi
Bear Shaman Cimmerian

Ninngi's Avatar

Polanie

Thumbs down

A ja mam win 7 32b pentium e6300 (2x2,8ghz) 4gb ddr2 1066hz asus Radeon 4870 1GB ddr5 i gra wcale się nie włącza, wybieram postac itd itp, wyskakuje ekran ładowania gry pasek dochodzi do końca i wywala mnie do pulpitu z propozycja wysłania wiadomości do FC :F dzieje sie tak z każda postacią, nie mam już sil wiec to chyba mój koniec z AoC, niestety mamy takie realia ze nikt raczej mi z tym problemem nie pomoże a przeciez nie pojde do sklepu i nie powiem ze mi zepsuty komputer sprzedali jak najnowsze gry b dobrze działają, np OF2DR

Last edited by Ninngi; 15th November 2009 at 13:26..
Reply With Quote
Old 15th November 2009, 15:40     Gracz is offline   #23
Gracz

Mam ten sam problem, tyle że pojawia się on w stosunku 1/6 logowań do gry. Z tego co zauważyłem sporo osób ma ten problem, więc wkrótce pewnie wyjdzie jakaś łatka.
Reply With Quote
Old 15th November 2009, 15:41     Yorki is offline   #24
Yorki
Herald of Xotli Stygian

Immortal Fire

Polish server Rothat PvE

Przyczyn moze byc wiele: zepsute drivery do karty, anty wirus moze miec problem z conanem(ja tak mialem z MUOnline, po wyborze postaci gre wywalalo na pulpit lub widzialem czarny ekran-na Avascie i Kasperskim), zapory windowsa maja problem ze wszystkim wiec tez bym je wylaczyl, reinstalka conana (anty wir albo zapora windowsa mogly przeszkadzac w poprawnym upaczowaniu klienta), czasem windows glupieje(szczegolnie vista, na win 7 sie z tym nie spotkalem) i nawet jak masz 1 konto to nie uwaza go jako administratora;/ posprawdzaj jak nie pomoze to nie mam pojecia.
Reply With Quote
Old 16th November 2009, 17:30     Filvaender is offline   #25
Filvaender
Conqueror Aquilonian

Immortal Fire

Polish server Rothat PvE

a mój problem przedstawia się następująco:
zmieniłem win xp na win7 64 bit podobnie jak jeden mój kumpel.. teraz w dx9 na rajdach mam lekkie klatkowanie przy cząsteczkach na ja (w dz10 tak samo.. może troszkę gorzej) natomiast kumpel przy troche gorszym sprzęcie ma mniej więcej tyle samo a nawet troche więcej fps na dx10 niż ja tyle że przy włączonych wszystkich cząsteczkach na rajdzie......
wiecie co mogę zrobić w tej sytuacji aby jakoś to poprawić?
mój sprzęt:
core 2 duo e8500 3,16GHz
GF GTX260
4gb ram (2x2) 1066MHz
msi p35 neo3-f

natomiast sprzęt mojego kolegi to:
Athlon 64 x2 2,8GHz
GF 9800gt
4gb ram
(niestey niewiem jaka płyta)
Reply With Quote
Old 16th November 2009, 18:05     Yorki is offline   #26
Yorki
Herald of Xotli Stygian

Immortal Fire

Polish server Rothat PvE

Są karty i są karty a po ludzku sprzęt to nie tylko napis na pudełku(gtx260) ale tez wersja karty, producent i inne takie pierdoly. I to sie tyczy wszystkich podzespołow. Ram Ramowi nie rowny oba moga byc 2gb 1066, ale jednego producenta szybciej zaczynaja zamulac, a drugiego wolniej.

Przykladem niech beda kary nVidi: takie gf9800 Palita i gigabyte 1 dnia userowania sa identyczne, a po poł roku palita mozesz wywalic nasmietnik bo wszystko co moglo sie przegrzac NAPEWNO sie przegrzało, a co moglo sie zepsuć NAPEWNO sie zepsulo

Aha i mozliwe ze jak skladales kompa to wybrales dupawa obudowe i sie komp grzeje, konan jest dosyć wymagajacy dla blaszaka i dziala on na pelnych obrotach.
Reply With Quote
Old 16th November 2009, 21:53     Filvaender is offline   #27
Filvaender
Conqueror Aquilonian

Immortal Fire

Polish server Rothat PvE

akurat te argumenty yorki nie są zbyt trafne w moim przypadku części do kompa dobierałem o sam starannie i dług jak i sam go składałem

grafikę mam Evgi.. jest to jedna z lepszych firm (nieco gorsza od galaxy ale na poziomie asusa)
co do modelu karty to była to wczesna wersja gdyż kompa wymieniałem niedługo po premierze gt200 a więc technologia 65nm (ale raczej mimo to wątpie aby była wolniejsza od gf9800gt)

co do pamięci to kupiłem kości mushkin RedLine xp2-8000 z radiatorem

płyta główna MSI (pan profesor od urządzeń technologi komputerowej niedawno wyjasnił nam że w segmencie płyt głównych liczą sie tylko msi i asus reszta to chłam )
co do obudowy raczej takiej opcji nie ma.. mam coolermaster dominator rc-690
z ośmioma wentylatoramiakurat w kwestii obudowy kierowałem się funkcjonalnością a nie wyglądem

problem musi siedzieć w czym innym i bardzo bym chciał wiedzieć w czym

Last edited by Filvaender; 16th November 2009 at 22:04..
Reply With Quote
Old 16th November 2009, 22:36     Yorki is offline   #28
Yorki
Herald of Xotli Stygian

Immortal Fire

Polish server Rothat PvE

No to nie mam rożowego pojęcia
Reply With Quote
Old 19th November 2009, 13:06     ketrabmod is offline   #29
ketrabmod
Bear Shaman 

ketrabmod's Avatar

Ja wiekszych problemow nie mialem to znaczy na max detalach cielo i mialem 5fps to ustawilem na srednie i dzialalo dobrze a do systemu mnie nie wywalalo a wlaczalem gre chyba ze 5razy , jednak mysle ze to wina systemu ze na niekturych konfiguracjach nie dziala poprawnie jak i samej gry ale napewno to poprawia jak ktos to im zglosc
Reply With Quote
Old 19th November 2009, 23:00     Nemrod82 is offline   #30
Nemrod82

Filvaender a jaki masz zasilacz w tym zestawie ?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules