Go Back Age of Conan Europe Forums > Community Forums > Polskie Forum > Główne Fora > Problemy Techniczne i Rozwiązania
Reload this Page Aoc na win 7
Reply
Old 6th November 2009, 20:41     ketrabmod is offline   #1
ketrabmod
Bear Shaman 

ketrabmod's Avatar

Polish server Two Eagles PvP
Question Aoc na win 7

Mam takie małe pytanie zamierzam zmienić os z xp na viste lub win 7 który byłby lepszy macie jakieś doświadczenia z tymi os-ami .

Moja konfiguracja to athlon 4400+ ,4 GB ram, radeon 4870
Reply With Quote
Old 6th November 2009, 21:08     -filip- is offline   #2
-filip-

-filip-'s Avatar

TO ja odpowiem z własnego doświadczenia, zawsze lubiłem XP i sądziłem, że na nim zostanę jak długo się da. Ale zmieniłem w czerwcu/lipcu kompa i z uwagi na procka i ram oraz grafę (mam I7 950, czyli 4 rdzenie, grafa to SLI dla dwóch GTX 285 na 2 giga ramu każda ), wymieniłem także system na 64 i właśnie na W7. Gram na kompie już czwarty miesiąc i powiem krótko - super system, tym razem firma wypuściła świetny system, jest to najlepszy ich produkt.
Dlatego szczerze polecam instalkę W7 i to na 64 bity, nie bedziesz żałował tej decyzji.
P
Reply With Quote
Old 6th November 2009, 21:19     Kreiven is offline   #3
Kreiven
Conqueror Cimmerian

Kreiven's Avatar

Black Dragons

Polish server Rothat PvE

Ja powiem tylko tyle że miałem viste przed aktualizacją i było wszystko dobrze no i zainstalowałem 7 potem pobrałem aktualizacje do AoC (1.05.7.1) no i dupa nastała całkowita co chwile ping skacze do góry a fps jakoś dziwnie się zachowują bo w czasie zwykłej jazdy koniem przez khemi spadają z 50 do 2 klatek i z powrotem i tak cały czas chociaż w czasie walki np. pvp tam gdzie powinno się ścinać jest w miarę płynnie na 30 fps. Tak jest obojętnie czy ustawie grafe na low czy hight ;(
No mój sprzęt to nie jakiś wypas( Intel Core 2 Duo 2,0 GHZ, GeForce NVIDIA 9600M GT, 3 GB DDR 2) ale wcześniej grałem normalnie bez żadnych rewolucji.
To tylko moja opinia ciekawe jak inni ;(
Reply With Quote
Old 6th November 2009, 22:14     Akam is offline   #4
Akam
Dark Templar Cimmerian

To wina aktualizacji
Reply With Quote
Old 6th November 2009, 22:39     Kreiven is offline   #5
Kreiven
Conqueror Cimmerian

Kreiven's Avatar

Black Dragons

Polish server Rothat PvE

No ale że co, wymagania sprzętowe się zwiększyły czy jak ? Ok mogą być opóźnienia bo np nagle serwer nie dawał rady obrobić wszystkich zalogowanych ludzi i dlatego sygnał nie dochodził itd.
Mnie bardziej interesuje dlaczego fps tak dziwnie skacze z góry na dól bez przyczyny.I dlaczego ustawienia graficzne i jakiekolwiek nie mają większego wpływu na to. Osobiście się nie znam dlatego liczę na jakąś konstruktywną wypowiedź kogoś co się zna na tego typu sprawach. Z góry dziekuje za dobre porady xD
Reply With Quote
Old 6th November 2009, 23:51     Yorki is offline   #6
Yorki
Herald of Xotli Stygian

Immortal Fire

Polish server Rothat PvE

Na win7 conan najlepiej pracuje w dx10. W porownaniu z vista i dx9 mam 10-15fps wiecej na dx10 i win7. Nie narzekam na zadne lagi, dc, freez i inne pierdoly. Gra działa jak marzenie. Jak macie takie problemy to jest to wina waszych maszyn lub internetu.
Reply With Quote
Old 7th November 2009, 02:12     Sant is offline   #7
Sant
Demonologist Stygian

Sant's Avatar

Polanie

Polish server Two Eagles PvP

To nie wina ani maszyn ani netu tylko zwalonej gry (lub słabego serwera). Wczoraj trzy razy próbowaliśmy zabić leviatusa - za pierwszym razem wywaliło cały rajd z serwera gdy gdy wchodziliśmy do komnaty leviatusa, za drugim razem gdy miał 8%, za trzecim razem gdy się pojawił. Crusha mieli wszyscy w rajdzie! Ja tez mam win 7 x64 i gra do patcha chodziła mi bardzo dobrze. Po patchu wszystko zaczęło się sypać!
Old 7th November 2009, 07:22     suchy is offline   #8
suchy
Guardian Aquilonian

suchy's Avatar

Immortal Fire

Polish server Rothat PvE

Bardzo fajnie chodzi na Windows 7, szczególnie w DX10.

Gra jest dużo ładniejsza i stabilniejsze FPS ma. O ile w DX9 FPS na tych samych ustawieniach potrafiło skakać między 10 a 90 (w zależności czy patrzysz się w środek rajdu z cząsteczkami czy w ścianę) to w DX10 jest stabilne jak dzika świnia i u mnie na 4850 (za kilka dni wymieniam na 4890 TOXIC) wynosi 35-45 (i NIE SPADA poniżej 35 .. ). Nie wiem czy to zaleta W7 czy DX10, ale gra mi się zdecydowanie lepiej.

No i Iron Tower TRZEBA obejrzeć w DX10 na full detalach!

GUARDIAN 80 .:. DARK TEMPLAR 80 .:. RANGER 80 .:. BEAR SHAMAN 80 .:. HERALD OF XOTLI 80

Immortal Fire - gildia z tradycjami
Reply With Quote
Old 7th November 2009, 10:01     lyesmyth is offline   #9
lyesmyth
Conqueror Cimmerian

lyesmyth's Avatar

Circle of Nine

Polish server Rothat PvE

ręcze ci że 7 nie dx 10
Loki Conq
Kwisatz Tos

Follow me if I advance.
Kill me if I retreat.
Avenge me if I die.

Lider gildii Circle of Nine
Reply With Quote
Old 7th November 2009, 11:37     suchy is offline   #10
suchy
Guardian Aquilonian

suchy's Avatar

Immortal Fire

Polish server Rothat PvE

... albo Funcom w końcu poprawił klienta DX10. Odnoszę wrażenie, że od 1.05 po prostu mocno rozwijają DX10 a przestali pracować na DX9. Gra w DX (u mnie) lepiej chodzi, ładniej wygląda a co ciekawe lepiej obsługuje multicore (mam procek z 4 rdzeniami i na 2 monitorze w real-time ciągle obserwuję obciążenie rdzei - przy DX10 wszystkie potrafią być równomiernie obciążone).

Sama zmiana z Vista x64 na Windows 7 x64 dała u mnie boost 5-10 FPS (ale jeszcze DX9, DX10 wolałem nie dotykać w Vista jak w Conarch załapałem 10FPS).

GUARDIAN 80 .:. DARK TEMPLAR 80 .:. RANGER 80 .:. BEAR SHAMAN 80 .:. HERALD OF XOTLI 80

Immortal Fire - gildia z tradycjami
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules